Karališkųjų oro pajėgų (RAF) ir Vokietijos karinių oro pajėgų naikintuvai „Typhoon“ dalyvaus pirmosiose tokio pobūdžio jungtinėse misijose, o JK gynybos sekretorius pagyrė NATO vienybės demonstravimą.

JK gynybos ministerija pranešė, kad netrukus į Estiją atvyks apie 300 RAF karių, o nuo balandžio šalis keturis mėnesius vadovaus NATO oro policijos misijai, kurią perims iš Vokietijos.

Gynybos sekretorius Benas Wallace‘as sakė: „RAF kariai Estijoje atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį, užtikrindami Europos dangaus saugumą ir stiprindami NATO buvimą Rytų Europoje. Tokios bendros operacijos rodo NATO aljanso stiprybę ir vienybę, taip pat mūsų bendrą pasiryžimą palaikyti taiką ir saugumą visame regione.“

140-ojo ekspedicinio oro pajėgų sparno vadas Scottas Maccollas sakė: „Šiandien mūsų abejoms oro pajėgoms yra svarbus „pirmas“ kartas. Jau kurį laiką dirbome kartu, o dabar bendradarbiavimas pasiekė naują lygį.“

„Ir toliau labai malonu dirbti su mūsų sąjungininkais vokiečiais visais mūsų misijos aspektais – nuo naikintuvų techninės priežiūros ir eksploatavimo iki planavimo bei logistinės veiklos“, – sakė S. Maccollas.

Pasak Gynybos ministerijos, ši misija yra JK įsipareigojimų NATO narei Estijai dalis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją