Interviu laikraščiui „The Independent“ lordas Z. Goldsmitas teigė, kad degalų trūkumas ir eilės degalinėse turėtų priminti, jog reikia greičiau pereiti prie elektromobilių.

Jis taip pat atmetė nuogąstavimus, kad dėl dabartinių problemų gali būti sunkiau pasiekti politinį ir visuomenės pritarimą susitarimui dėl klimato kaitos problemų sprendimo per būsimą COP26 aukščiausiojo lygio susitikimą Glazge.

Lordas Z. Goldsmithas pripažino, kad degalų trūkumas yra „krizė“, turinti rimtų pasekmių daugeliui verslų ir žmonių.

Tačiau jis pridūrė: „Nemanau, kad tai kenkia mūsų klimato kaitos procesui. Tai labai gera pamoka, kad reikia atsisakyti priklausomybės nuo iškastinio kuro. Žmonės, turintys elektrines transporto priemones, nesusiduria su tokiomis problemomis“.

Lordas Z. Goldsmitas taip pat pasmerkė skeptikus, netgi ir savo paties Konservatorių partijoje, kurie organizavo „pasipriešinimą“ nulinio anglies dioksido išmetimų siekiui artėjant COP26 konferencijai.

„Visuomenėje, Konservatorių partijoje, politikoje yra žmonių, kurie yra skeptiški ir nepalaiko vyriausybės pastangų užtikrinti šį perėjimą, – sakė jis. – Manau, kad jų yra mažuma, ir manau, kad mokslas įrodo, jog jie klysta. Nepaprasti įvykiai kiekvieną dieną įrodo, kad jie klysta“.

Lordas Goldsmithas taip pat gynė ministrą Borisą Johnsoną už jo įsipareigojimus dėl kritinės klimato padėties. Pasak jo, ministras pirmininkas, kuris prisipažino, kad buvo klimato skeptikas, bet dabar pakeitė nuomonę, šiuo klausimu kalba „autoritetingai ir su tikra aistra“, ir kad pažanga šioje srityje buvo pasiekta „dėl jo įsikišimo“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)