2021-ųjų surašymo duomenys taip pat atskleidė, kad maždaug 1,5 mln. žmonių nurodė esantys neheteroseksualūs, tad LGBTQ bendruomenei priklauso 3,2 proc. 16 metų ir vyresnių žmonių.

Pirmą kartą į Anglijos ir Velso gyventojų surašymo duomenis buvo įtrauktas LGBTQ gyventojų skaičius, taip pat žmonių buvo klausiama apie lyties tapatybę.

Suaugusieji tokią informaciją pateikė savanoriškai.

Aktyvistų grupė „Stonewall“ pavadino šių duomenų paskelbimą „istoriniu žingsniu į priekį“ po ištisų dešimtmečių kampanijų ir šimtmečius trukusio LGBTQ žmonių „nematymo“ ir „nebuvimo nacionaliniame registre“.

Šios organizacijos vykdomoji direktorė Nancy Kelley pridūrė, kad „pagaliau nutapytas tikslus įvairialypės „vaivorykštinės Britanijos“, kurioje dabar gyvename ir kurioje vis daugiau mūsų didžiuojasi būdami tokie, kokie esame, vaizdas“.

Nacionalinis statistikos biuras (ONS), kuris 2021 metų surašymo duomenis skelbia etapais, sakė, kad 262 000 žmonių nurodė, jog jų lyties tapatybė skiriasi nuo jų lyties, užregistruotos gimimo metu.

Tai sudaro 0,5 proc. 16 metų ir vyresnių gyventojų.

Apie 48 000 asmenų nurodė, kad yra translyčiai vyrai, tiek pat apklaustųjų sakė, kad yra translytės moterys, o dar 118 000 nepateikė išsamesnės informacijos.

Iš viso 30 000 žmonių nurodė esantys nebinarinės lyties tapatybės, o dar 18 000 žmonių sakė esantys kitokios lyties tapatybės.

Tarp atsakiusiųjų į klausimus apie seksualinę orientaciją 43,4 mln. žmonių, t. y. 89,4 proc. 16 metų ir vyresnių gyventojų, nurodė esantys heteroseksualūs.

Maždaug 748 tūkst. apklaustųjų save apibūdino kaip gėjus ar lesbietes, 624 tūkst. – kaip biseksualius asmenis, o 165 tūkst. pasirinko „kitą seksualinę orientaciją“.

ONS pažymėjo, kad į klausimą apie lyties tapatybę atsakė beveik 46 mln., t. y. 94 proc. 16 metų ir vyresnių gyventojų, o apie seksualinę orientaciją – maždaug 45 milijonai žmonių.

ONS direktorė Jen Woolford teigė, kad pirmieji tokie surašymo duomenys padės politikos formavimui.

Jos teigimu, dabar sprendimus priimantys asmenys gali geriau „suprasti, kokio masto ir pobūdžio yra nepalankios sąlygos, su kuriomis žmonės gali susidurti švietimo, sveikatos, užimtumo ir būsto srityse“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją