55 metų C.Kennedy, kuri rėmė B.Obamą nuo jo 2008 metų rinkimų kampanijos dar pačioje partijoje pradžios, gandonešių jau seniai buvo minima kaip kandidatė į šį gerą postą Tokijuje.

C.Kennedy jau beveik yra praėjusi atranką, sakė vienas administracijos pareigūnas. Anksčiau pirmadienį laikraščiai "The Washington Post" ir "The New York Times" pranešė, kad ji yra labai aktyviai tikrinama dėl šio paskyrimo.

C.Kennedy derėtų prie tradicijos prezidentams pasiuntiniais svarbioje JAV sąjungininkėje Japonijoje skirti garsius žmones. Tarp ankstesnių ambasadorių Tokijuje yra buvęs viceprezidentas Walteris Mondale'as ir buvę senatoriai Mike'as Mansfieldas ir Howardas Bakeris.

Tačiau C.Kennedy šį postą užimtų diplomatiškai labai rizikingu metu, kai Šiaurės Korėja svaidosi kariniais grasinimais Jungtinėms Valstijoms ir jų svarbiems partneriams regione.

Šios krizės pastarosiomis savaitėmis paskatino kai kuriuos diplomatijos stebėtojus Vašingtone manyti, kad vietoje C.Kennedy galėtų būti pasirinktas koks nors labiau patyręs diplomatas.

Tačiau C.Kennedy šansus galėjo padidinti tai, kad JAV valstybės sekretoriumi tapo Johnas Kerry, kuris buvo artimas Caroline mylimam dėdei, velioniui senatoriui Edwardui Kennedy.

C.Kennedy, kurią daug amerikiečių atsimena kaip tragedijos paliestą mažą mergaitę per jos tėvo laidotuves 1963 metais, 2008-aisiais sukėlė sensaciją ir pasipiktinimą Hillary Clinton stovykloje, kai, anksčiau gyvenusi labai privatų gyvenimą, viešai parėmė B.Obamą.

Jeigu ji bus paskirta ambasadore ir jeigu jos paskyrimą patvirtins Senatas, C.Kennedy pakeis dabartinį JAV ambasadorių Japonijoje Johną Roosą, buvusį B.Obamos kampanijos rėmėją.