Ši A.A.Saleho kalba buvo pirmasis viešas pasisakymas po grįžimo iš Saudo Arabijos, kur jis kelis mėnesiu gydėsi nuo sužalojimų, patirtų per vieną išpuolį prezidentūroje.

"Jūs, kurie siekiate valdžios, paskatinote mus eiti prie balsavimo urnų", - prezidentas sakė valstybinės televizijos transliuotoje kalboje, minint 1962 metų rugsėjo 26 dieną prasidėjusios revoliucijos, per kurią Jemenas buvo paskelbtas respublika, 49-ąsias metines.

A.A.Saleho saugumo pajėgos sekmadienį sostinėje apšaudė protesto eitynes, kuriose dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių. per šį incidentą buvo sužeisti 18 žmonių, nurodė medicinos pareigūnai.

Pasak gydytojų, vienas protestuotojas, apie kurio žūtį buvo paskelbta anksčiau, nemirė, tačiau yra komos būklėje.

Protestuotojai, kurie skandavo "Laisvė! Žmonės nori, kad skerdikas būtų nuteistas!", po šio šaudymo atsitraukė į savo stovyklą Pokyčių aikštėje, kuri tapo sostinėje vykstančių protestų prieš režimą židiniu.

Vėliau sekmadienį Sanoje tvyrojo įtempta ramybė, laukiant A.A.Saleho kalbos.

"Esame pasiryžę įgyvendinti esamą Persijos įlankos iniciatyvą, kurią pasirašė viceprezidentas Abdrabuhas Mansuras Hadi, kurį mes įgaliojome prezidento dekretu", - A.A.Salehas sakė iš anksto įrašytoje kalboje. Šiame vaizdo įraše prezidentas buvo matomas sėdintis patalpoje, panašioje į jo kabinetą, vilkintis kostiumą ir tradicinį turbaną.

Sekmadienį, likus kelioms valandoms iki planuojamos prezidento kalbos transliacijos, į Sanos gatves išėjo dešimtys tūkstančių žmonių, reikalaujančių, kad A.A.Salehas būtų teisiamas už nusikaltimus, įvykdytus per dešimtmečius trukusį valdymą.

Savo kalboje A.A.Salehas paragino surengti "visuotinius rinkimus - prezidento, parlamento ir vietos valdžios, jeigu dėl jų būtų susitarta. Priešingu atveju esame pasiryžę laikytis Persijos įlankos iniciatyvos", kuri ragina surengti tik prezidento rinkimus.

A.A.Salehas, kuris ilgai gydėsi Saugo Arabijoje dėl sužalojimų, kuriuos patyrė sprogus bombai sostinėje esančioje prezidento rezidencijoje, grįžo į savo šalį penktadienį, žadėdamas taiką.

"Ši krizė yra plati ir didelė, todėl reikia, kad išmintingieji ir politikai peržiūrėtų savo pozicijas ir pasimokytų iš ankstesnių pamokų", - pabrėžė 69 metų veteranas lyderis.