„Sprendimo atšaukimu siekiama užtikrinti, kad atitinkamos JAV politikos priemonės netrukdytų teikti pagalbą tiems, kurie jau ir taip kenčia nuo, vadinamosios, didžiausios pasaulyje humanitarinės krizės“, – penktadienį paskelbtame pranešime teigia A. Blinkenas.

JAV imsis žadėto žingsnio, nepaisant to, kad trečiadienį pasmerkė drono išpuolį prieš Abhos tarptautinį oro uostą Saudo Arabijoje, pastarajai surengus karinę operaciją Jemene.

„JAV aiškiai mato „Ansar Allah“ piktybiškus veiksmus ir agresiją“, – teigė A. Blinkenas, omenyje turėdamas oficialų husių grupuotės pavadinimą.

Jis teigė, kad konkretiems husių lyderiams įvestos sankcijos ir toliau galios. A. Blinkeno pirmtakas Mike'as Pompeo apie husių priskyrimą teroristinėms organizacijoms paskelbė sausį, likus kelioms dienoms iki kadencijos pabaigos. Tai esą padaryta dėl husių sąsajų su Iranu ir aukų pareikalavusio išpuolio gruodžio 30 d. antro didžiausio Jemeno miesto Adeno oro uoste.

Tačiau humanitarinę pagalbą teikiančios organizacijos paskelbė, kad husių įtraukimas į teroristinių organizacijų sąrašą sukeltų joms teisinę riziką ir gerokai apsunkintų galimybes teikti paramą šalyje, kur 80 proc. gyventojų priklauso nuo humanitarinės paramos.

Humanitarinę pagalbą teikiantys darbuotojai tvirtino, kad kartais jie neturi kitos išeities, kaip tik bendradarbiauti su husiais, kurie kontroliuoja didžiąją dalį šalies teritorijų, įskaitant sostinę Saną.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)