„Kabineto nariams lipant iš orlaivio, driokstelėjo mažiausiai du sprogimai“, – sakė žurnalistas.

Vienas saugumo šaltinis AFP sakė, kad esama sužeistųjų, tačiau vyriausybės pareigūnai nenukentėjo.

Preliminariais duomenimis, šaltinių teigimu, sprogimai pareikalavo mažiausiai 10 gyvybių, dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Tarptautinės bendrijos pripažįstama Jemeno vyriausybė ir šalies pietus kontroliuojantys separatistai gruodžio 18 dieną suformavo bendrą ministrų kabinetą. Prieš kelias dienas Saudo Arabijoje prisaikdinto kabineto nariai trečiadienį atskrido į Adeno uostamiestį.

Nauja vyriausybė buvo suformuota tarpininkaujant Rijadui, vadovaujančiam karinei koalicijai, kovojančiai su Irano palaikomais husių sukilėliais, kurie 2014 metais užėmė Jemeno sostinę Saną.

Šeštadienį Jemeno prezidento Abedrabbo Mansouro Hadi prisaikdinta 24 narių vyriausybė buvo suformuota siekiant sukurti bendrą frontą prieš husių sukilėlius, užgrobusius didžiąją dalį šalies šiaurės.

Jemeno prezidentas Saudo Arabijos sostinėje Rijade gyvena nuo 2014 metų, kai husiai užėmė Saną.

Jemene per šeštus metus trunkantį karą, kurį Jungtinės Tautos pavadino didžiausia dabartine humanitarine katastrofa pasaulyje, jau žuvo dešimtys tūkstančių žmonių, daugiausia civilių, o milijonams teko palikti savo namus.

Į naują vyriausybę pateko prezidentui A. M. Hadi lojalių ministrų ir separatistinės Pietų pereinamosios tarybos (STC) šalininkų, taip pat kitų partijų atstovų.

Nors visos šios politinės jėgos priešinasi husių pajėgoms, tarp jų tvyrojo gilus susiskaldymas, o Rijado remiamos derybos paskatino susitarimą dėl galių padalijimo, skirto pašalinti susipriešinimą.