Sunku nustatyti tikslų mirusių vaikų skaičių. Anot pagalbos darbuotojų Jemene, apie daugelį mirties atvejų nepranešama, nes šalyje veikia tik pusė visų Jemeno sveikatos priežiūros įstaigų, o daugelis žmonių yra pernelyg neturtingi, kad galėtų kreiptis į tebeveikiančias sveikatos priežiūros įstaigas.

Gelbėkit vaikus“ teigimu, jos duomenys yra paremti negydomų ūminiu neprievalgiu sergančių jaunesnių nei penkerių metų amžiaus vaikų atvejų mirtingumo lygiu.

Remiantis konservatyviais skaičiavimais, Jemene nuo 2015 metų balandžio iki 2018 metų spalio galėjo mirti apytikriai 84 700 vaikų. Organizacija teigia, kad jei ūminis neprievalgis yra negydomas, kasmet mirs apie 20-30 proc. vaikų.

Jemene dėl tebevykstančio pilietinio karo augant maisto ir kuro kainoms bei krintant šalies valiutos vertei, vis daugiau šeimų susiduria su bado pavojumi. Organizacijos teigimu, Jemeno blokada dar daugiau žmonių stato į bado pavojų. Padėtį taip pat sunkina toliau vykstančios įnirtingos kovos aplink gyvybiškai svarbų Chudaidos uostą.

2014 metais skurdžiame Jemene prasidėjo kruvinas konfliktas tarp husių sukilėlių ir prezidentui Abedrabbui Mansourui Hadiui lojalių pajėgų. 2015 metais į karą įsikišo Saudo Arabijos vadovaujama koalicija ir iki dabar remia prezidentui lojalias pajėgas.

Jungtinių Tautų duomenimis, per karą žuvo mažiausiai 6 800 civilių ir dar 10 700 buvo sužeisti. Kovos ir dalinė blokada lėmė tai, kad 22 mln. žmonių yra reikalinga humanitarinė pagalba.