Sostinę Saną kontroliuojami Irano remiami šiitų husių sukilėliai nurodė, kad ataka prieš Džalos stovyklą, esančią maždaug už 20 km į vakarus nuo antrojo pagal dydį šalies miesto, buvo įvykdyta panaudojus bepilotę skraidyklę ir balistinę raketą.

Kiek anksčiau buvo pranešta apie mažiausiai trijų policininkų gyvybių pareikalavusią mirtininko sprogdintojo ataką Adeno Omar al Mochtaro rajone.

Adene reziduoja tarptautinės bendrijos pripažįstama Jemeno vyriausybė, kariaujanti su husių sukilėliais, kontroliuojančiais sostinę Saną ir didžiąją dalį šalies šiaurinio regiono.

Adene per mirtininko sprogdintojo ataką žuvo trys policininkai

Jemeno pietiniame Adeno uostamiestyje mirtininkui ketvirtadienį įsirėžus sprogmenų prikrautu automobiliu į policijos nuovadą žuvo mažiausiai trys policininkai, pranešė išpuolio liudininkai ir pareigūnai.

Kaip pranešama, ataka buvo įvykdyta Omar al Mochtaro rajone ir kad dar mažiausiai 20 žmonių buvo sužeisti, įskaitant tris civilius.

Sprogdintojas nukreipė mašiną į policijos nuovados vartus prieš rytinę pareigūnų rikiuotę, pradedant darbo dieną.

Adene reziduoja tarptautinės bendrijos pripažįstama Jemeno vyriausybė, kariaujanti su Irano remiamais šiitų husių sukilėliais, kontroliuojančiais sostinę Saną ir didžiąją dalį šalies šiaurinio regiono.