Pasak medikų, Jemeno trečiame pagal dydį Taizo mieste, kuris kontroliuojamas vyriausybės, bet yra beveik visas apsuptas Irano remiamų husių sukilėlių pajėgų, žuvo dvi mergaitės. Vienos iš jų, kuriai buvo vos devyni mėnesiai, mirtis buvo konstatuota pirmadienio vakarą po sukilėlių surengto bombardavimo, per kurį taip pat nukentėjo septyni žmonės.

Patys husiai iškart nepakomentavo šių pranešimų. Sukilėliai dažnai praneša apie išpūstus aukų tarp taikių gyventojų skaičius per spaudžiamą vyriausybę remiančios Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos antskrydžius.

Humanitarinės pagalbos organizacija „Gydytojai be sienų“ paragino „visas ginkluotas grupes laikytis tarptautinės humanitarinės teisės ir imtis visų būtinų atsargumo priemonių, siekiant išvengti aukų tarp civilių gyventojų“.

Per sekmadienį sukilėlių surengtą bombardavimą vyriausybės kontroliuojamame ad Dureihimio rajone Raudonosios jūros pakrantėje irgi žuvo aštuoni civiliai, įskaitant penkis vaikus, informavo medikai ir šaltinis vyriausybėje.

Bombardavimo aukų skaičių patvirtino ir Jungtinės Tautos, pažymėjusios, kad ši ataka buvo dalis susmarkėjusių kautynių netoliese esančiame Chudaidos uostamiestyje ir jo apylinkėse, kur tarpininkaujat JT paskelbtos paliaubos padeda išvengti plataus masto karo veiksmų.

Suintensyvėjus karo veiksmams, Chudaidos provincijoje spalį žuvo arba buvo sužeisti 74 civiliai, nurodė JT misija.

„Penki vaikai ir trys moterys buvo nužudyti, dar trys vaikai ir trys moterys buvo sužeisti, artilerijos sviediniams pataikius į namą Gazalio kaime ad Dureihimyje“, – sakė JT humanitarinės pagalbos Jemenui koordinatorius Altafas Musani.

„Šis išpuolis prieš moteris ir vaikus yra nepriimtinas ir nepateisinamas“, – pridūrė jis.

Jungtinių Tautų teigimu, visos konflikto šalys atsakingos už daugybę karo nusikaltimų. Karas Jemene vyksta nuo 2014 metų, o padėtis šalyje nuo to laiko peraugo į pasaulio sunkiausią dabartinę humanitarinę krizę, nurodo JT.