„Patvirtinta aštuonių žmonių žūtis, bendras mirčių skaičius, kaip pranešama, bus žymiai didesnis“ – tviteryje rašė TMO Vidurinių Rytų ir Šiaurės Afrikos regionų reikalų vadovė Carmela Godeau.

„TMO skuba suteikti medicinos pagalbą daugiau kaip 170 sužeistųjų, iš kurių daugiau nei 90 yra sunkios būklės“, – pridūrė ji.

C. Godeau sakė, kad kol kas nėra aišku kaip kilo gaisras Sanoje veikiančiame centre.

„Tai yra tik vienas iš daugelio pavojų, su kuriais per pastaruosius šešerius metus trunkančia krizę Jemene susiduria migrantai“, – nurodė ji.

Manoma, kad tūkstančiai migrantų yra įstrigę Jemene, kur ilgametis konfliktas pasiglemžė dešimtis tūkstančių gyvybių ir privertė milijonus žmonių palikti savo namus. Jungtinės Tautos tai padėtį šioje šalyje sunkiausia dabartine humanitarine krize pasaulyje.

Kasmet tūkstančiai migrantų leidžiasi į pavojingas keliones laivais iš Somalio pusiasalio į karo nuniokotą šalį. Daugelis migrantų tikisi per Jemeną patekti į kitas Persijos įlankos šalis, kur galėtų ieškotis darbo.

Pasak Tarptautinės migracijos organizacijos, praeitą savaitę mažiausiai 20 žmonių nuskendo, kai kontrabandininkai išstūmė dešimtis migrantų iš laivo, plaukusio iš Džibučio į Jemeną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)