Atakos taikiniu tapo namas, kuriame vyko vestuvių ceremonija Sanbano gyvenvietėje už maždaug 100 km į pietus nuo Sanos, nurodė medikai ir incidento liudininkai.

Medicinos šaltinis neįvardijo, kas gali būti atsakingas už šį incidentą, bet liudininkai pasakojo, kad tai buvo provyriausybinės koalicijos, nuo kovo bombarduojančios sukilėlių taikinius, aviacijos smūgis.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija kovą pradėjo aviacijos smūgių kampaniją, palaikydama prezidentą Abedrabbo Mansourą Hadi ir kovodama su Irano remiamais šiitais sukilėliais husiais.

„Šią ataką įvykdė koalicijos karo lėktuvai. Namas buvo visiškai sugriautas, – sakė įvykio liudininkas ir vietos gyventojas Taha al Zuba. – Karo lėktuvų gausmas buvo girdimas tose apylinkėse prieš ataką.“

Sukilėlių televizija „al Masirah“ savo „Twitter“ paskyroje rašo, kad tos vestuvės tapo „agresorių karo lėktuvų bombardavimo“ taikiniu, turėdama omenyje koaliciją.

Koalicija yra kaltinama dėl kelių pražūtingų atakų, per kurias nukentėjo civiliai.

Praeitą savaitę ji buvo priversta paneigti, kad jos lėktuvai subombardavo vienas vestuves netoli al Muchos miesto prie Raudonosios jūros. Per šį kruviną incidentą žuvo mažiausiai 131 žmogus.

Pasak Jungtinių Tautų, Jemene per pastaruosius septynis mėnesius jau žuvo apie 5 tūkst. žmonių, o dar 25 tūkst. buvo sužeisti. Daug tų aukų buvo civiliai.