„Nesu pavargęs ir nesu paliegęs, kaip rašo Vokietijos laikraščiai. Esu kas esu. Iki pat savo paskutinio atodūsio kovosiu už vieningą Europą“, – pareiškė jis, pelnydamas plojimų.

J.-C.Junckeris pastarosiomis savaitėmis sulaukė kritikos iš žiniasklaidos ir įvairių šalių politikų bei diplomatų dėl savo darbo stiliaus, vadovavimo pobūdžio, rūkymo ir alkoholio vartojimo, o kai kurie apskritai reiškė abejones dėl jo sveikos nuovokos.

EK vadovas taip pat buvo raginamas atsistatydinti dėl Britanijoje įvykusio referendumo, per kurį Jungtinės Karalystės rinkėjai apsisprendė pasitraukti iš Europos Sąjungos, taip pat dėl tos netikėtos baigties padarinių valdymo.

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas sakė, kad J.-C.Junckerio elgesys buvo „atgrasus“.

Čekijos užsienio reikalų ministras Lubomiras Zaoralekas taip pat tvirtino, kad buvęs Liuksemburgo premjeras „nėra šiam darbui tinkamas žmogus“.

Lenkijos valdančiosios partijos pirmininkas Jaroslawas Kaczynskis pareiškė, kad „visa dabartinės sudėties Europos Komisija“ turėtų prisiimti atsakomybę už Jungtinės Karalystės pasitraukimą („Brexit“).

J.-C.Junckerio sprendimas viešai prabilti apie savo sveikatą, kaip manoma, tapo atsaku į spėliones, kad jis pasitrauks iš posto prieš pasibaigiant Europos Komisijos pirmininko mandatui 2019 metais.

„Junckeris neatsistatydins“, – aukšto rango šaltinis iš vienos ES šalies tą pačią dieną sakė grupei žurnalistų Briuselyje.

„Išpuolių sulaukiama iš įprastosios žiniasklaidos ir tik kelių žmonių, jaučiančių pagiežą Komisijai, – tai nėra tendencija“, – sakė „EUObserver“ vienas Komisijos pareigūnas.