"Šiandien Edwardui Snowdenui - žmogui, kuris atskleidė Amerikos saugumo tarnybų nusikaltimus prieš pasaulio piliečius - suteiktas laikinas prieglobstis Rusijoje", - Pavelas Durovas, kuris kartu su kitais įkūrė "VKontakte" 2006 metais, parašė savo paskyroje.

"Kviečiame Edwardą į (Sankt) Peterburgą, ir džiaugtumėmės, jeigu jis nuspręstų prisidėti prie "VKontakte" programuotojų svajonių komandos", - pareiškė 28 metų P.Durovas.

Dėl savo jaunystės ir kai kada ekstravagantiškų pareiškimų P.Durovas neretai būdavo lyginamas su socialinio tinklo "Facebook" įkūrėju Marku Zuckerbergu.

"Jokia kita interneto bendrovė Europoje nėra populiaresnė už VK, - pridūrė P.Durovas, sutrumpintai įvardydamas savo tinklą, turintį 210 mln. registruotų vartotojų ir įsikūrusį Sankt Peterburge. - Manau, Edwardas būtų suinteresuotas dirbti, rūpindamasis milijonų mūsų vartotojų asmeninių duomenų saugumu."

Buvęs JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) kontraktininkas E.Snowdenas į Rusiją atvyko birželio 23 dieną iš Honkongo, nutekinęs detalių apie Amerikos žvalgybos vykdomas elektroninio šnipinėjimo programas visame pasaulyje.

Jis buvo įstrigęs Maskvos Šeremetjevo oro uosto tranzito zonoje iki ketvirtadienio, kai Rusija jam suteikė vienerių metų prieglobstį, leisdama oficialiai kirsti šalies sieną.