Laikraštis „The New York Times“ šią savaitę pranešė, kad dirbant ankstesnio prezidento Donaldo Trumpo administracijai ir vėliau, pradėjus dirbti prezidentui Joe Bidenui, Teisingumo departamentas ieškodamas nutekinimo šaltinių slapta kovojo teisinį mūšį dėl galimybės gauti keturių šio leidinio reporterių elektroninio pašto metaduomenis.

Teisingumo departamento pareiškime sakoma, kad „keisdamas savo seną praktiką... nebesieks privalomo teisinio proceso siekiant gauti iš naujienų žiniasklaidos narių informacijos apie šaltinius“.

Departamentas pridūrė „užbaigęs patikrinimą, kad nustatytų visus departamento nutekinimo tyrimų privalomų prašymų reporteriams atvejus“.

Visiems susijusiems reporteriams jau pranešta“, – sakoma pareiškime.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki sakė, kad reikalavimai tiriant informacijos nutekinimą pateikti reporterių duomenis „neatitinka prezidento politikos krypties“.

Tarp kitų su tokiais atvejais susijusių žiniasklaidos priemonių yra CNN, praėjusį mėnesį pranešusi, kad D. Trumpo administracija slapta siekė duomenų apie vieno šios televizijos korespondento telefono skambučius ir elektroninius laiškus, ir tuos duomenis gavo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)