J. Sullivanas sakė, kad Vašingtonas „vis tiek laikys branduolines galias atsakingas už neapgalvotą elgesį ir reikalaus savo priešininkių bei varžovių laikytis branduolinių susitarimų.“

Jungtinės Amerikos Valstijos, užuot laukusios, kol bus įveikti visi dvišaliai nesutarimai, pasirengusios pradėti derybas, kad išvengtų naujų konfliktų, sakė J. Sullivanas.

Metų pradžioje Rusija sustabdė „New START“ branduolinių ginklų kontrolės sutartį, ji buvo paskutinis svarbus Rusijos ir JAV susitarimas dėl nusiginklavimo. Pagal šią sutartį abiejų šalių branduolinis arsenalas buvo ribojamas, rengiami patikrinimai. Vakarai kritikavo V. Putiną dėl sprendimo pasitraukti iš sutarties.

Rusija ir toliau bus iš anksto informuojama apie balistinių raketų paleidimą ir pagrindines strategines pratybas, sakė J. Sullivanas. Tačiau Maskvai nebebus reguliariai teikiama išsami informacija, kaip buvo numatyta „New START“ sutartyje. „Šie žingsniai padės garantuoti, kad Rusija negautų naudos iš sutarties, kurios atsisako laikytis“, – sakė J. Sullivanas.