69 metų amžiaus Robertas Chainas buvo suimtas praėjusių metų rugpjūtį, šių metų gegužę jis pripažino savo kaltę. Vyras buvo teisiamas Bostone (Masačusetso valstija). Jis taip pat turės sumokėti 3,5 tūkstančio dolerių baudą ir dar 16,5 tūkstančio dolerių kompensaciją laikraščiui.

2018 metų rugpjūtį „The Boston Globe“ paskelbė redakcinį straipsnį, kuriame visi JAV leidiniai buvo raginami kolektyviai pareikšti, kad D. Trumpo išpuoliai prieš liberalią žiniasklaidą yra neleistini. Šią iniciatyvą parėmė apie 350 Amerikos leidinių.

R. Chainui buvo inkriminuojama tai, kad jis iškart po rugpjūčio 10 d. pasirodžiusios publikacijos iki rugpjūčio 22 d. 14 kartų skambino į „The Boston Globe“ redakciją ir grasino laikraščio darbuotojams fiziniu susidorojimu, vadindamas juos „tautos priešais“. Vyras taip pat pagrasino nušausiąs vieną iš leidinio žurnalistų. Pareigūnai turėjo budėti prie laikraščio leidyklos pastato, kad užtikrintų jos darbuotojų saugumą.

D. Trumpas ne kartą kritikavo liberalius leidinius ir televizijos kanalus, kurie neigiamai atsiliepia apie jo administracijos darbą ir jį patį. Prezidentas taip pat vadino laikraštį „The New York Times“ ir televizijos kanalus CNN, NBC, CBS ir ABC amerikiečių tautos priešais.