Vienas iš prezidento Donaldo Trumpo padėjėjų nacionalinio saugumo klausimais K. Kelloggas užims vietą, kurią viceprezidentas iš pradžių norėjo skirti Jonui Lerneriui.

JAV ambasadorės Jungtinėse Tautose Nikki Haley patarėjas J. Lerneris atsiėmė savo kandidatūrą, kai D. Trumpas sužinojo apie jo planuojamą nusamdymą antram vaidmeniui.

J. Lerneris yra ilgametis respublikonų strategas ir viešosios nuomonės tyrėjas; anksčiau jis dirbo ne pelno organizacijoje „Club for Growth“, kuri per 2016 metų rinkimų kampaniją rodė D. Trumpą kritikuojančias reklamas.

M. Pence'o pareiškime sakoma, kad K. Kelloggas „atsineša didžiulę patirtį nacionalinio saugumo ir užsienio politikos ... srityje ... ir jau buvo neatsiejama prezidento nacionalinio saugumo komandos dalis“.

K. Kelloggas Nacionalinėje saugumo taryboje dirbo administracijos vadovu ir yra dar vienas iš NSC pasitraukęs pareigūnas pradėjus dirbti D. Trumpo patarėjui nacionalinio saugumo klausimais Johnui Boltonui. Iš Tarybos taip pat išėjo atstovas Michaelas Antonas, patarėjas krašto saugumo klausimais Tomas Bossertas ir patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pavaduotojai Ricky Waddellas ir Nadia Schadlow.

2017 metų vasarį atsistatydinus D. Trumpo pirmajam patarėjui nacionalinio saugumo klausimais Michaelui Flynnui, K. Kelloggas laikinai ėjo šias pareigas. M. Flynną pakeitusį Herbertą Raymondą McMasterį neseniai pakeitė J. Boltonas.

K. Kelloggas, ilgiau kaip tris dešimtmečius tarnavęs JAV armijoje, anksčiau buvo 82-osios oro desantininkų divizijos vadas ir Paulo Bremerio, kuris Irako atstatymo metu vadovavo Koalicijos laikinajai administracijai, aukšto rango padėjėjas.