Tokie J. Kerry komentarai per spaudos konferenciją su Vokietijos užsienio reikalų ministru Guido Westerwelle buvo pareikšti rengiantis susitikimui kitą savaitę Ženevoje, kur ketinama aptarti JAV ir Rusijos siekį surengti taikos Sirijoje konferenciją.

„Ženevoje mes patikrinsime, kas yra rimtas. Ar rusai rimtai to siekia? Manau, kad taip. Prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad taip, (užsienio reikalų ministras) Sergejus Lavrovas taip pat tai sakė, ir jie mėgina organizuoti“, – kalbėjo J. Kerry.

„Dabar nėra naudinga perkelti S-300 (raketų sistemas) į šitą regioną, kai mėginama organizuoti taiką ir kurti taiką“, – pažymėjo jis.

„Nenaudinga atvirai tiekti ten daugybę amunicijos ir kitų įrenginių ne tik iš Rusijos – o jie tiekia tai – bet ir iš Irano bei „Hizbollah“, – pridūrė J. Kerry.

G. Westerwelle, savo ruožtu, išreiškė panašų susirūpinimą zenitinių raketų tiekimu B.al-Assado režimui.

„Norėčiau, kad būtų visiškai aišku. Mes sakome mūsų kolegoms rusams, nekelkite pavojaus konferencijai Ženevoje. Tiekti ginklus Assado režimui yra labai negerai“, – sakė jis.

Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas šią savaitę užsiminė, kad jo vyriausybė jau gavo modernių zenitinių raketų, nors penktadienį Rusijos žiniasklaida pranešė, jog šios raketos dar nėra pristatytos Sirijai.