M. Pompeo vizitas įvyks gegužės 13 d., o tą pačią dieną turėtų būti prisaikdinta ir naujoji Izraelio vyriausybė. Izraelio politinis gyvenimas ilgiau nei metus buvo atsidūręs aklavietėje, o siekiant iš jos išeiti teko surengti trejus rinkimus.

Galiausiai laikinajam premjerui Benjaminui Netanyahu ir jo varžovui Benny Gantzui, buvusiam Izraelio kariuomenės vadui, pavyko sutarti, kad B. Netanyahu premjero pareigas eis 18 mėnesių, o 2021 m. spalį jį pakeis B. Gantzas.

Anot JAV valstybės departamento atstovės spaudai Morgan Ortagus, M. Pompeo susitiks su B. Netanyahu ir B. Gantzu aptarti koronaviruso pandemiją ir „regioninio saugumo klausimus, susijusius su žalinga Irano įtaka“.

Paskutinį kartą iki šiol M. Pompeo buvo išvykęs iš JAV kovo 23 d. kai lankėsi Afganistane. Po to jis netikėtai paskelbė, kad JAV parama Kabului sumažės 1 mlrd. dolerių.

B. Netanyahu premjero pareigas eina nuo 2009 m. Gegužės 24 d. jis stos prieš teismą dėl įtarimų kyšininkavimu, sukčiavimu ir piktnaudžiavimu pasitikėjimu. Įtariama, kad jis priėmė brangias dovanas iš turtingo verslininko, o iš žiniasklaidos magnatų reikalavo daugiau teigiamų naujienų apie save mainais į politines paslaugas.

Tačiau jis neigia nusižengęs ir aiškina, kad jam mesti įtarimai yra politiškai motyvuoti siekiant nuversti jį iš posto.