„Šie vaizdai yra tarsi smūgis į paširdžius, – CNN sakė jis. – Tai yra realybė, kuri vyksta kiekvieną dieną, kol tęsiasi Rusijos brutalumas prieš Ukrainą.“

Tuo metu NATO generalinis Sekretoriius Jensas Stoltenbergas, taip pat kalbėdamas su CNN, civilių žudynes Kyjivo priemiestyje Bučoje pavadino „siaubingomis“.

„Tai žiaurus elgesys su civiliais gyventojais, kokio Europoje nematėme dešimtmečius, siaubingas ir visiškai nepriimtinas“, – pareiškė jis.

Su įnirtingu Ukrainos pajėgų pasipriešinimu susidūrusioms Rusijos pajėgoms atsitraukus iš Kyjivo srities, buvo rasta nemažai galimo civilių žudymo aplink Ukrainos sostinę įrodymų.

Bučos priemiestyje po Rusijos pajėgų atsitraukimo masinėse kapavietėse buvo rasti beveik 300 civilių kūnai, pranešė vietos pareigūnai.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai pranešė vienoje Bučos gatvėje matę mažiausiai 20 kūnų. Visi žmonės vilkėjo civilius rūbus.

Sekmadienį pranešė, kad Bučoje buvo aptikta dar viena masinė kapavietė su 57 žmonių palaikais.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis anksčiau sekmadienį pasmerkė Rusijos pajėgų prie Ukrainos sostinės Kyjivo vykdytus žiaurumus ir pažadėjo paskelbti Maskvai dar daugiau sankcijų.

Civilių žudymą Bučoje Vokietija sekmadienį pavadino „siaubingu karo nusikaltimu“ ir paragino ES įvesti naujų sankcijų Rusijai.

Jungtinės Karalystė paragino „siaubingus aktus“ tirti kaip karo nusikaltimus.

Dmytro Kuleba pakvietė TBT atstovus į Bučą surinkti įrodymus apie Rusijos karo nusikaltimus

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) ir kitų tarptautinių organizacijų misijas kuo greičiau atvykti į Bučą ir kitus Kyjivo priemiesčius, kad juose surinktų įrodymus apie rusų įvykdytus karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui, skelbia šalies naujienų agentūra „Ukrinform“.

Tai ministras pareiškė sekmadienį, duodamas interviu britų radijui „Times Radio“.

„Raginu TBT ir tarptautines organizacijas pasiųsti savo misijas į Bučą ir kitus išlaisvintus Kyjivo srities miestus ir kaimus, kuriuose bendradarbiaujant su Ukrainos teisėsaugos institucijomis kuo skubiau būtų surinkti visi Rusijos karo nusikaltimų įrodymai“, - sakė D. Kuleba.

Ministras pridūrė, kad Ukrainos užsienio reikalų ministerija jau išsiuntė atitinkamą prašymą TBT.

„Rusija yra blogiau nei ISIS“, - sakė jis, pabrėždamas, kad nusikaltėlių patraukimas atsakomybėn tapo jo gyvenimo tikslu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)