Valstijos kanapių ir alkoholinių gėrimų klausimų taryba šią iniciatyvą vadina „Joints for Jabs“ (Suktinės už skiepus). Tarybos teigimu, licencijuotos suaugusiųjų vartojimui skirtos marihuanos mažmeninės prekybos vietos gali padovanoti po vieną suktinę visiems vyresniems nei 21 metų asmenims, kurie liepos 12 dieną sutiks čia pat pasiskiepyti nuo naujojo koronaviruso.

Taryba jau išdavė ir leidimą alinėms, vyninėms ir restoranams mainais už pasiskiepijimo įrodymą svečius vaišinti nemokamais gėrimais, nors šiose įstaigose pasiskiepyti ir nebus galimybės.

Kitos Vašingtono valstijoje siūlomos vakcinavimo kampanijos skatinimo iniciatyvos – nemokami bilietai į sporto renginius ir milijoną dolerių siekiantis piniginis fondas.

Svarbiausias tikslas, kaip skelbia nbcnews.com, paskatinti žmones skiepytis ir taip kontroliuoti viruso plitimą. Tik paskiepijus didžiąją dalį visuomenės Vašingtono valstija galės grįžti į normalų gyvenimą.

Vašingtono valstijos gubernatorius Jay Inslee norėtų karantino ribojimus panaikinti birželio pabaigoje arba tada, kai bent viena vakcinos doze bus paskiepyta 70 proc. visų vyresnių nei šešiolikos metų vietos gyventojų.

Tarybos teigimu, marihuanos parduotuvės privalo visas suktines, kurias ketina atiduoti nemokamai, įsigyti tik iš licencijuotų gamintojų, ir jas oficialiai registruoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)