„2018 m. rugpjūčio 23 d. duomenimis, užregistruota iš viso 507 laboratorijos patvirtinti užsikrėtimo ciklosporiaze atvejai tarp asmenų, kurie valgė salotas „McDonald's“ restoranuose. Apie užsikrėtimo atvejus pranešama iš 16-os valstijų - Konektikuto, Floridos, Ajovos, Ilinojaus, Indianos, Kentukio, Mičigano, Minesotos, Misūrio, Nebraskos, Ohajo, Pietų Dakotos, Tenesio, Virdžinijos, Viskonsino ir Niujorko.

Tyrimas tęsiamas. Maisto produktų ir vaistų kokybės kontrolės valdyba tikrina informaciją apie romaninių salotų ir morkų tiekėjus ir jų produkcijos pristatymo būdus“, - teigiama pranešime.

24 asmenys hospitalizuoti, praneša CNN.

Liepos viduryje „McDonald's sustabdė salotų prekybą maždaug 3000 restoranų po to, kai 105 žmonės užsikrėtė ciklosporiaze Ilinojaus ir Ajovos „McDonald's“ restoranuose.

„McDonald's“ vadovybė patvirtino bendradarbiaujanti su apsinuodijimo atvejus tiriančiais pareigūnais ir ketinanti artimiausiu metu pakeisti salotų tiekėją.

Kaip skelbiama Ilinojaus sveikatos apsaugos valdybos pareiškime, ciklosporiazė neperduodama žmogaus žmogui. Tai žarnyno parazitinių pirmuonių Cyclospora cayetanensis sukelta liga. Paprastai jos simptomai pasireiškia per savaitę nuo užsikrėtimo, Pagrindiniai šio apsinuodijimo simptomai - viduriavimas, silpnumas, apetito stoka, karščiavimas ir pykinimas.

JAV korporacija „McDonald's“ buvo įkurta 1940 metais San Bernardine, Kalifornijoje. Šiuo metu korporacijos būstinė įsikūrusi Čikagoje, Ilinojaus valstijoje, Bendrovei priklauso per 37 tūkst. restoranų daugiau nei 100 pasaulio šalių.