„Rytoj jokio ST susitikimo nebus“, – sakė šiuo metu Tarybai pirmininkaujančios Kinijos delegacijos prie JT atstovas.

Jungtinės Valstijos nesutiko su vaizdo konferencija rytoj“, – sakė vienas diplomatas.

Kitas diplomatas nurodė, kad JAV šį pasitarimą nori atidėti iki antradienio, tačiau tokia pozicija kirstųsi su nuostata, kad naujausią ginkluotą konfliktą Artimuosiuose Rytuose būtina spręsti skubiai.

Kad būtų surengtas pasitarimas, panašus į penktadienį planuotą vaizdo konferenciją, reikalingas visų 15 Saugumo Tarybos narių pritarimas.

Šią savaitę skelbtuose pareiškimuose dėl krizės Artimuosiuose Rytuose JAV pabrėžė, kad Izraelis turi teisę gintis nuo raketų atakų, rengiamų Gazos Ruožą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ ir kitų kovotojų grupių, bet taip pat ragino deeskaluoti padėtį.

Vašingtonas taip pat ragino Izraelį dėti visas įmanomas pastangas, kad būtų išvengta civilių žūties.

Izraelis ketvirtadienį prie sienos su Gazos Ruožu sutelkė papildomų pajėgų, tęsiantis kariniam konfliktui su palestiniečių islamistais.

Kaip pranešama, palestiniečių anklave nuo pirmadienio žuvo mažiausiai 83 žmonės, įskaitant 17 vaikų, ir dar daugiau kaip 480 žmonių buvo sužeisti per intensyvius Izraelio pajėgų bombardavimus.

Izraelyje per tą patį laikotarpį žuvo septyni žmonės, įskaitant šešiametį, užmuštą raketos, pataikiusios į jo šeimos namą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)