JAV finansų departamentas pranešė, kad priimti pakeitimai supaprastins amerikiečių keliones į šią salą „švietimo“ tikslais, JAV bankai galės teikti daugiau paslaugų šioje Karibų šalyje, joje bus daugiau laisvės JAV verslui.

Šie nedideli žingsniai po truputį prisideda prie santykių su Kuba atkurimo, B.Obamos administracijai siekiant užbaigti dešimtmečius trukusį embargą šiai šaliai.

„Šios dienos žingsniai papildo pastarųjų 15 mėnesių veiksmus, mums toliau griaunant ekonomines užtvaras, kad Kubos žmonės galėtų naudotis savo finansine laisve, ir brėžiant naują kursą JAV bei Kubos santykiuose“, – sakoma JAV iždo sekretoriaus Jacobo Lew pranešime.

B.Obama Kuboje lankysis kovo 21-22 dienomis – tai bus simbolinis vizitas suartėjimo procese, apie kurį jis ir Kubos prezidentas Raulis Castro paskelbė 2014-ųjų gruodį.

Nuo praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio iki pat praėjusių metų amerikiečiams nebūdavo išduodamos turistinės vizos keliauti į šią salą, esančią vos už 145 kilometrų į pietus nuo Floridos, taip pat buvo draudžiami verslo ryšiai.

Pezidentas Harry Trumanas lankėsi JAV priklausančioje Gvantanamo įlankos karinėje bazėje Kubos pietrytinėje pakrantėje 1948 metais, o buvęs JAV prezidentas Jimmy Carteris ne kartą viešėjo toje saloje jau baigęs kadenciją. Nė vienas pareigas einantis JAV vadovas nesilankė Havanoje nuo prezidento Calvino Coolidge'o vizito 1928 metais.