Priemonė paveiktų milijonus darbuotojų, bet Naujajame Orleane įsikūręs JAV apeliacinis teismas 5-ajai apygardai paskelbė, jog ieškovai „suteikia pagrindo manyti, kad šis įpareigojimas susijęs su rimtomis įstatyminėmis ir konstitucinėmis problemomis". Dėl šios priežasties "įpareigojimas sustabdomas iki tolesnių šio teismo veiksmų“.

Tradiciškai konservatyvus teismas nurodė vyriausybei iki pirmadienio 17 val. atsakyti į prašymą uždrausti minimą įpareigojimą kompanijoms.

Tarp ieškovų yra penkios respublikonus tvirtai remiančios valstijos – Teksasas, Luiziana, Pietų Karolina, Juta, Misisipė – ir kelios privačios kompanijos bei religinės grupės.

Jei sustabdymas liks galioti, jis reikš didžiulę nesėkmę J. Bideno plačios apimties pastangoms iki žiemos, kai tikėtina nauja COVID-19 banga, paskiepyti kuo daugiau Amerikos darbuotojų.

Ketvirtadienį Baltieji rūmai paskelbė, kad amerikiečių įmonės, turinčios daugiau kaip 100 darbuotojų, privalo pasirūpinti, kad darbuotojai iki sausio pradžios būtų pasiskiepiję nuo koronavirusinės infekcijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės