Teismo sprendimas suteikia galimybę leidyklai „Simon & Schuster“ išleisti ir platinti 240 puslapių M. Trump knygą, kurioje JAV prezidentas vadinamas „pavojingiausiu pasaulio žmogumi“.

D. Trumpo brolis Robertas Trumpas prašė teismo uždrausti knygos leidybą, teigdamas, kad M. Trump pažeidė 2001 m. pasirašytą konfidencialumo sutartį dėl Fredo Trumpo vyresniojo – Donaldo, Roberto ir Mary tėvo Fredo Trumpo jaunesniojo tėvo – palikimo.

Tiesa, teisėjas Alanas Scheinkmanas atidėjo sprendimą dėl to, ar knygos autorė pažeidė konfidencialumo sutartį, draudžiančią jai atskleisti Trumpų šeimos paslaptis.

Nepaisant to, „Simon & Schuster“ nėra konfidencialumo sutarties šalis, todėl knygos leidybos draudimas „yra naikinamas“, nusprendė teisėjas.

M. Trump advokatas Tedas Boutrous tviteryje rašė, kad galioja dar vienas laikinas draudimas „dėl M. Trump, bet mes rytoj (ketvirtadienį) teiksime skundą teismui, kuriame paaiškinsime, kodėl jis turi būti panaikintas“.

Knygoje klinikinė psichologė Mary Trump pasakoja apie savo „toksišką šeimą“, su kuria gyveno savo senelių namuose, teigia leidykla.

„The Daily Beast“ anksčiau skelbė, kad knygoje bus atskleista, jog būtent Mary Trump buvo šaltinis, suteikęs svarbios informacijos „New York Times“ apie D. Trumpo finansinę padėtį. Ši informacija atskleidė, kad ilgus dešimtmečius milijardierius D. Trumpas sumokėjo labai mažai mokesčių.