JAV duomenimis, dėl akustinių atakų, kurios prasidėjo praėjusiais metais, 16-ai ambasados darbuotojų sutriko sveikata. Kai kurie jų gydymui buvo nugabenti į Majamį Floridos valstijoje, kitiems Havanoje pagalbą suteikė JAV medikai.

Nukentėjusiems darbuotojams nustatytas ilgalaikis klausos praradimas, lengvas trauminis smegenų pažeidimas. Jiems taip pat pasireiškė tokie simptomai, kaip pusiausvyros ir pojūčių sutrikimai, stiprūs galvos skausmai, smegenų pabrinkimas.

JAV ambasada Havanoje buvo atidaryta tik 2015 metais, kai tuometinis prezidentas Barackas Obama 2014-ųjų pabaigoje pradėjo suartėjimo su Kuba politiką. Po dešimtmečius trukusio ledynmečio jis atnaujino diplomatinius santykius su Havana.

Dabartinis prezidentas Donaldas Trumpas birželį nusprendė nusigręžti nuo B. Obamos vykdytos politikos. Jis atšaukė savo pirmtako įvestus kelionių ir prekybos ribojimų sušvelninimus. D. Trumpas Kubos vyriausybę pavadino „žiauriu ir brutaliu režimu“ ir pareiškė, kad būsimi dvišaliai santykiai priklausys nuo pažangos žmogaus teisių srityje.