„Tokius grasinimus jis sakė ir anksčiau, – penktadienį per spaudos konferenciją CNN žurnalistei Kaitlan Collins atsakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki, pridūrusi, kad „Ukrainoje nėra veikiančių JAV karių“ ir kad visos JAV pajėgos funkcionuoja vien tik NATO teritorijoje.

„Kadangi kalbame apie konvojų judėjimo ir pagalbos judėjimo operacijas, tai nėra tos karinės dalys, kurios gabens šią pagalbą Ukrainos viduje, – sakė M. Psaki. – Atidžiai stebime, kokie bus veiksmai, eskaluojantys rusų veiksmai, ir atidžiai stebėsime, ar jie vykdys šiuos grasinimus“.

Rusija atakuos Ukrainai skirtus karinius krovinius, pranešė Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Mes labai aiškiai leidome suprasti, kad bet kokie kroviniai, kurie pateks į Ukrainos teritoriją ir kuriuose, mūsų manymu, bus gabenami ginklai, taps teisėtu taikiniu. Tai visiškai suprantama“, – RT duoto interviu metu sakė S. Lavrovas.

Jis ypač perspėjo NATO valstybes nares dėl sovietmečiu sukurtų raketų kompleksų S-300 pristatymo į Ukrainą.

S. Lavrovas primygtinai tvirtina, kad tokios šalys kaip Slovakija, kuri pasiruošusi nusiųsti raketų Ukrainai, neturi tam teisės, nes, esą vadovaujantis dar sovietmečiu pasirašytomis sutartimis, negali siųsti ginklų trečiosioms šalims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės