Šie mokymai vyks tvyrant didelei įtampai tarp Vakarų šalių ir Maskvos dėl numanomų Rusijos planų įsiveržti į Ukrainą.

Iš bazės Šiaurės Dakotoje lėktuvai, pagalbinė technika ir kariai atskrido į Karališkųjų oro pajėgų bazę už 150 km į vakarus nuo Londono esančiame Ferforde, sakoma JAV Karinių oro pajėgų pranešime.

Kariškiai nenurodė, kiek JAV lėktuvų dalyvaus pratybose.

Pranešime sakoma, kad „seniai suplanuoti“ bombonešių manevrai turi pagerinti „bendradarbiavimą ir operatyvinius pajėgumus, gebėjimus bei sąveiką“ tarp sąjungininkų.

„Bombonešių rotacija stiprina JAV įsipareigojimą NATO sąjungininkams ir koalicijos partneriams palaikyti mūsų kolektyvinį saugumą ir suverenitetą“, – pridūrė kariškiai.

Vakarų šalys nuogąstauja, kad Rusija planuoja įsiveržti į provakarietišką kaimynę Ukrainą, prie kurios sienų Maskva sutelkė per 100 tūkst. karių.

JAV Karinės jūrų pajėgos savo ruožtu ketvirtadienį pranešė, kad keturi jų eskadriniai minininkai praeitą mėnesį atvyko dalyvauti pratybose akvatorijoje, patenkančioje į 6-osios flotilės atsakomybės zoną, įskaitant Viduržemio jūrą.

Rusija ketvirtadienį informavo, kad keturi jos karo laivai atplaukė į Juodąją jūrą dalyvauti pratybose prie Maskvos aneksuoto Krymo pusiasalio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją