CNN praneša, kad šis gamtos reiškinys gali paveikti iki 85 milijonų žmonių. Apie tai, kad pūgos siautėjimą patiria dešimtys milijonų gyventojų, o dar daugiau jų kenčia nuo apledėjimo ir kitokių pavojingų sąlygų, informuoja ir Nacionalinė orų tarnyba.

Prognozuojama, kad, pavyzdžiui, Vašingtone iškris ir iki 50-90 cm. sniego, stiprėja vėjas.

Čia paskelbta nepaprastoji padėtis, mat pūga – stipriausia, kokia kada buvo. Kelininkai dirbo visą naktį, sustoti valyti gatvių jie nežada ir dieną.

Uždaryti rytinėje JAV dalyje esantys oro uostai, geležinkeliai, stringa eismas, tūkstančiai amerikiečių liko be elektros.

Virdžinijos valstijos policijos duomenimis, penktadienio vakarą jie turėjo reaguoti į 989 eismo įvykius, 793 automobilių vairuotojai skambino negalėdami įveikti gausaus sniego nulemtų iššūkių – jų automobiliai strigo pusnyse.

Žmonės perspėjami niekur neiti iš namų, miestuose girdėti sirenos, platinami evakuacijos pranešimai.

Rūpestingiausieji dar penktadienį pasirūpino maisto produktais ir medžiagomis. Kaip matyti iš viešai skelbiamų nuotraukų, parduotuvės – kaip iššluotos.

Meteorologas Chadas Myers CNN sakė, kad situacija – tik blogėja. Pūga plečiasi ir juda į šiaurinę JAV dalį.

Smarkaus snygio laukiama mažiausiai 15 valstijų, kitur prognozuojama lijundra ir potvyniai pakrančių vietovėse, praneša TV orų kanalas „Weather Channel“.

DELFI primena, kad dar penktadienio vakarą pranešta, kad JAV sostinėje ir apylinkėse per trumpą laiką nuo ryto prisikaupė iki dviejų pėdų (61cm) sniego, pučiant žiauriems vėjams ir siautėjant akinantiems škvalams, nurodo orų specialistai.

Dėl pūgos penktadienio vidurdienį darbą nutraukė federalinė vyriausybė. Kai kuriose valstijose taip pat imtasi priemonių, pietuose Kentukio gubernatorius taip pat pranešė uždarąs vyriausybės įstaigas.