Nuo Naujojo Džersio iki Masačusetso buvo paskelbtas potvynių pavojus pakrančių teritorijose. Perspėjimai apie pavojingas meteorologines sąlygas skelbiami nuo Šiaurės Rytų iki Vidurio Atlanto regiono, nurodė Nacionalinė orų tarnyba (NWS).

Žiemos audra „Riley“ į Niujorko valstijos šiaurinę ir vakarinę dalį atnešė daugiau kaip 30 cm sniego, o pajūryje pliaupė smarki liūtis. Prognozuojama, kad audra iki šeštadienio ryto susilpnės.

Virdžinijos pietinės Džeims Sičio apygardos policija patvirtino, kad vienas 44 metų vyras žuvo medžiui užvirtus ant jo pikapo. Česterfildo apygardoje į pietus nuo Ričmondo medžiui užvirtus ant namo žuvo jame miegojęs šešiametis, pranešė pareigūnai.

Prie Baltimorės esančiame Kingsvilyje nulūžusi medžio šaka užmušė 77 metų moterį, sakoma Baltimorės apygardos policijos ir ugniagesių departamento pranešime.

Vėtrai vartant medžius žuvo dar mažiausiai du žmonės: Niujorko valstijos miestelyje Patnam Valyje toks incidentas nusinešė 11-mečio, o Rod Ailendo mieste Niuporte – į 8-ą dešimtį įžengusios vyro gyvybes, nurodė vietos žiniasklaida.

Penktadienį atšaukta daugiau kaip 3 000 vidaus ir tarptautinių skrydžių. Dar per 2,4 tūkst. reisų buvo atidėti, skelbia šią statistiką renkantis tinklalapis „FlightAware“.

Niujorko LaGuardios oro uoste atšaukta daugiau kaip pusė atvykstančių ir išvykstančių reisų. Skrydžių tvarkaraštis taip pat buvo smarkiai sutrikdytas Bostono Logano tarptautiniame oro uoste, Niuarko oro uoste Naujajame Džersyje ir Niujorko Johno F. Kennedy tarptautiniame oro uoste.

JAV valstybinė geležinkelių kompanija „Amtrak“ pranešė, kad „dėl saugumo“ laikinai stabdomi visi traukinių reisai šiaurės rytų koridoriumi.

Tačiau jau išvažiavę traukiniai, kursuojantys tarp Vašingtono, Niujorko ir Bostono, tęs savo keliones, pridūrė bendrovė.

8,5 mln. gyventojų turintis Niujorkas tikriausiai išvengs smarkiausio snygio, bet gali iškristi 5–7,6 cm lietaus ir šlapdribos, o vėjo gūsių greitis gali siekti 96 km per valandą.

Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo perspėjo, kad Long Ailende ir Niujorko mieste vėjo greitis bus apie 64 km per valandą, o kai kur laukiama gūsių, kurių greitis – iki 112 km per valandą. Toks smarkus vėjas gali išvartyti medžių ir sugadinti elektros tiekimo linijų.

Federalinėje sostinėje Vašingtone ir jos priemiesčiuose dėl audros, internautų pramintos „Windmaggedon“ (Vėjo Armagedonu), buvo uždarytos valstybinės mokyklos.

Vienas lėktuvas, mėginęs nusileisti Ronaldo Reagano (Ronaldo Reigano) oro uoste, dėl smarkaus vėjo turėjo nutraukti pirmąjį mėginimą, bet po 10 minučių sėkmingai nutūpė, pranešė televizija „ABC News“, parodžiusi incidento vaizdo įrašą.

Tuo metu sostinės Dulleso tarptautiniame oro uoste tūpusio vieno oro bendrovės „United Airlines“ lėktuvo pilotas pranešė tarnyboms, kad leidžiantis orlaivis buvo taip smarkiai blaškomas, kad „beveik visus buvusius lėktuve supykino“.

Dėl smarkaus vėjo taip pat buvo trumpam evakuotas Dulleso oro uosto dispečerių bokštas.

Masačusetse iki penktadienio popietės tarnybos gavo daugiau kaip 100 tūkst. pranešimų apie elektros tinklų gedimus. Pareigūnai perspėjo, kad elektros tiekimo sutrikimų tikriausiai dar daugės ir paragino žmones evakuotis iš kai kurių pajūrio gyvenviečių, nes jų namai gali būti smarkiai apgadinti.

Valstijos policija perspėjo apie pajūryje uždaromus kelius ir verslo įmones, o Nacionalinė orų tarnyba prognozavo, kad pajūrio gyvenvietės gali likti atkirstos nuo pasaulio net ir audrai praslinkus, nes jos sukelti potvyniai dar negreit nuslūgs.

Meteorologai ragino žmones vengti važiuoti užlietais keliais arba keliauti į vandenyno pakrantę stebėti potvynių. Šiuos perspėjimus NWS papildė pranešimais, gautais iš keliuose jau įstrigusių žmonių.