JAV Kongreso Senatas priėmė rezoliuciją, smerkiančią Rusijos prezidento Vladimiro Putino, pradėjusio kariauti prieš Ukrainą, veiksmus. Dokumente Kremliaus vadovas vadinamas karo nusikaltėliu, praneša „Reuters“.

Senatas ragina Tarptautinį baudžiamąjį teismą Hagoje ir kitas šalis ištirti Rusijos vadovybės karo nusikaltimus, įvykdytus per Rusijos invaziją į Ukrainą.

Rezoliuciją Senatui pateikė respublikonų senatorė Lindsey Graham. Dokumentui vienbalsiai pritarė ir respublikonai, ir demokratai.

„Visi mes, esantys šioje salėje – tiek demokratai, tiek respublikonai – susivienijome, kad pasakytume, jog Vladimiras Putinas negali išvengti atsakomybės už žiaurumus, įvykdytus prieš Ukrainos žmones“, – sakė Senato demokratų daugumos lyderis Chuckas Schumeris.

Tuo metu V. Putinas karą Ukrainoje laiko „specialia karine operacija“, kuria siekiama demilitarizuoti ir „denatifikuoti“ Ukrainą. Ukrainą jis taip pat pavadino JAV kolonija su marionetiniu režimu ir neturinčia nepriklausomo valstybingumo tradicijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją