„Priėmėme labai svarbią rezoliuciją. Ją inicijavo senatoriai Shaheen ir Portmanas. Šis dokumentas siunčia labai aiškią žinią, kad Jungtinių Valstijų Senatas, demokratai ir respublikonai, vieningai remia Ukrainą“, – sakė Kongreso aukštųjų rūmų daugumos lyderis Chuckas Schumeras.

„The Hill“ primenama, kad rezoliucija buvo pakibusi ant plauko, respublikonų senatoriui Randui Paului įspėjus, kad nepritars skubiam jos priėmimui, jei dokumente nebus atlikta pakeitimų.

Senatoriai siekė priimti rezoliuciją skubos tvarka, todėl jai pritarti turėjo visi 100 Kongreso aukštųjų rūmų narių.

Kaip rašo „The Hill“, dokumento autoriai padarė pakeitimų rezoliucijos tekste. Be kita ko, buvo patikslinta, kad teisinės galios neturinti rezoliucija neturėtų būti vertinama kaip leidimas panaudoti karinę jėgą prieš Rusiją ar siųsti amerikiečių karius į Ukrainą.

Rezoliucija priimta po to, kai senatoriams nepavyko susitarti dėl abiejų partijų įstatymo projekto dėl sankcijų Rusijai, kurį inicijavo Senato Užsienio reikalų komiteto pirmininkas demokratas Bobas Menendezas.

Tuo pat metu Senato respublikonai antradienį Kongreso aukštuosiuose rūmuose pristatė savo projektą dėl sankcijų Rusijai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)