Senatas 93-2 balsais patvirtino Lynne Tracy, kuri šiuo metu yra JAV ambasadorė Armėnijoje ir anksčiau ėjo ambasados Maskvoje antrąsias pagal svarbą pareigas. Ji bus pirmoji moteris šiame svarbiame diplomatiniame poste.

Balsavimas dėl patvirtinimo įvyko likus kelioms valandoms iki Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kreipimosi į Kongresą jam atvykus su vizitu į JAV.

„Net ir Putinui tęsiant šį žiaurų karą, Jungtinėms Valstijoms reikia ambasadoriaus, kuris galėtų mums atstovauti Maskvoje“, – sakė senatorius Bobas Menendezas, vadovaujantis Senato Užsienio reikalų komitetui.

L. Tracy „turi drąsos vykdyti savo pareigas priešiškos vyriausybės akivaizdoje ir atstovauti Amerikai už Kremliaus sienų“, – sakė jis Senato salėje.

L. Tracy taip pat dirbo Sakartvele, Kazachstane, Kirgizijoje ir Turkmėnistane. 2006-2009 metais ji taip pat buvo vyriausioji JAV diplomatė Pakistano pasienio mieste Pešavare, kur išgyveno užpuolikų ataką prieš jos tarnybinį automobilį.

Ji pakeis Johną Sullivaną, vieną iš nedaugelio buvusio prezidento Donaldo Trumpo paskirtų asmenų, kurį prezidentas Joe Bidenas išlaikė siekdamas nesutrikdyti sudėtingų diplomatinių kanalų. J. Sullivanas atsistatydino rugsėjo mėnesį dėl savo žmonos Grace Rodriguez ligos – ji mirė nuo vėžio kitą dieną po jo pasitraukimo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją