Senatas 13,6 mlrd. JAV dolerių paketą priėmė didžiule balsų dauguma, jį siunčia Baltiesiems Rūmams, kad jį pasirašytų šalies prezidentas Joe Bidenas, praneša CNN.

Paketas yra didesnes Vyriausybės išlaidas numatančio įstatymo dalis, ir patvirtintas po to, kai valdantieji demokratai nutraukė COVID-19 pagalbos finansavimą dėl opozinės partijos, respublikonų, pasipriešinimo.

„Suteikiame ukrainiečiemas milijardus dolerių maistui, vaistams, pastogėms ir paramti daugiau nei du milijonus pabėgėlių, kurie turėjo palikti Ukrainą. Taip pat finansuojame ginklų, tokių kaip „Javelin“ ir „Stinger“ (raketos) perdavimą“, – prieš balsavimą teigė demokratų daugumos lyderis Chuckas Schumeris.

4 milijardai dolerių atidėti siekiant padėti pabėgėliams, kurie pasitraukė nuo karo. Iki 3 mlrd. dolerių išplečiami JAV prezidento įgaliojimai dėl ginkluotės tiekimo Ukrainai ir kitoms šalims sąjungininkėms

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją