JAV sostinėje ir apylinkėse per trumpą laiką penktadienį prisikaupė iki dviejų pėdų (61cm) sniego, pučiant žiauriems vėjams ir siautėjant akinantiems škvalams, nurodo orų specialistai.

Dėl pūgos penktadienio vidurdienį nutraukia darbą federalinė vyriausybė. Kai kuriose valstijose taip pat imtasi priemonių, pietuose Kentukio gubernatorius taip pat pranešė uždarąs vyriausybės įstaigas.

Pūgos siautėjimą patiria dešimtys milijonų gyventojų, dar daugiau milijonų kenčia nuo apledėjimo ir kitokių pavojingų sąlygų, praneša Nacionalinė orų tarnyba.

Valdžiai perspėjus, kad pūga gali palaidoti po sniegu visą Vašingtoną, ko nebuvo jau beveik šimtmetį, pareigūnai paskelbė apie neįprastą sprendimą – uždaryti eismą geležinkelio traukiniais ir autobusais nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto.

Vašingtono transporto sistema „Metro“, antroji pagal keleivių gausumą valstijose po Niujorko, kasdien aptarnauja po 700 tūkst. keleivių Vašingtone, Merilande ir Virginijoje.

Anot „Washington Post“, taip ilgai transportas šioje sistemoje stabdomas pirmą kartą per 40 metų.

Smarkaus snygio laukiama mažiausiai 15 valstijų, kitur prognozuojama lijundra ir potvyniai pakrančių vietovėse, praneša TV orų kanalas „Weather Channel“.