„Šiandien Rusijos aviacija sudavė seriją oro smūgių prie at Tanfo prieš Sirijos kontra-ISIL pajėgas, tarp kurių yra individų, kurie gavo JAV paramą“, – sakė pareigūnas, pageidavęs likti anonimu.

„Rusijos aviacija kurį laiką nebuvo aktyvi šioje Sirijos srityje, o kaimynystėje nėra Sirijos režimo ar Rusijos sausumos pajėgų“, – sakė jis.

„Rusijos pastarieji veiksmai kelia rimtą susirūpinimą dėl Rusijos ketinimų. Mes sieksime gauti iš Rusijos paaiškinimą, kodėl ji įvykdė tokį veiksmą, ir patikinimą, kad tai nebepasikartos“, – sakė jis.

Kol kas nežinoma, kiek kovotojų paveikė tie smūgiai, kiek yra aukų ir kuriai grupei tie kovotojai priklauso.

JAV kariškiai 2015 metų pradžioje pradėjo 500 mln. dolerių (444 mln. eurų) programą, kurios tikslas yra parengti ištisus „nuosaikių“ sirų junginius kovai su „Islamo valstybės“ džihadistais.

Tačiau ši programa pernai rudenį sulaukė griežtos kritikos – kai buvo pripažinta, kad pastangos merdėjo ir kad iš planuotų parengti 5 tūkstančių kovotojų buvo parengta vos saujelė.

Viena grupė net perdavė amuniciją ir kitus reikmenis „al Qaeda“ vietos atšakai „al Nusros frontas“.

Nuo tada nauja Pentagono strategija yra dirbti tik su mažomis narių grupelėmis iš kiekvienos kovojančios grupuotės, o ne su ištisais junginiais.

Penkerius metus vykstantis Sirijos karas jau pareikalavo daugiau kaip 270 tūkst. gyvybių, o milijonus gyventojų privertė palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (680)