Audra "Isaac" antradienį buvo į rytus nuo Gvadalupės, o meteorologinės prognozės rodo, kad ji gali virsti uraganu ir kitą savaitę pasiekti Floridą, kur tuo metu Tampoje vyks respublikonų suvažiavimas.

JAV nacionalinio uraganų stebėjimo centro prognozė penkioms ateinančioms dienoms rodo, kaip audra pliekia Dominikos Respubliką, Haitį ir Kubą, bet pirmadienio, kai prasidės keturias dienas truksiantis suvažiavimas, neapima.

"Dar per anksti nustatyti, koks poveikis kitą savaitę, per respublikonų nacionalinį suvažiavimą, gali būti jaučiamas Tampos rajone", - sakė Dennisas Feltgenas iš JAV nacionalinės meteorologijos tarnybos.

Tūkstančiai partijos šviesulių, aukščiausio rango pareigūnų ir šalininkų suvažiavime savo kandidatu į JAV prezidentus oficialiai iškels Mittą Romney, kuris lapkričio 6-osios rinkimuose susigrums su prezidentu Baracku Obama.

Suvažiavimas didele dalimi tėra formalumas - M.Romney numanomas kandidatas yra jau keli mėnesiai. Tačiau suvažiavime lyderiai turi pasakyti svarbias kalbas, kuriomis bus siekiama sutelkti šalininkus ir užkirsti kelią B.Obamos perrinkimui antrai kadencijai.

B.Obamos Demokratų partijos suvažiavimas Šarlotėje Šiaurės Karolinoje vyks rugsėjo 4-6 dienomis.

Meteorologas Jeffrey Mastersas praėjusią savaitę wunderground.com rašė, kad per pastaruosius 25 metus Tampos gyventojai per uraganų sezono rugpjūčio-spalio mėnesiais piką masiškai buvo evakuoti du kartus.

Jo nuomone, tokios evakuacijos tikimybė per kitos savaitės respublikonų suvažiavimą yra nuo vieno iki trijų procentų.

Kol kas atogrąžų audros pavojus buvo paskelbtas Karibų salose nuo Martinikos šiaurės vakaruose iki JAV Mergelių salų, kur gyventojai per 36 valandas gali sulaukti stipraus vėjo ir liūčių, stiprių srovių ir didelių bangų.