Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad N. Gingrichas gavo 40,4 proc., o M. Romney - 27,9 proc.

Buvo manoma, kad M. Romney yra populiariausias respublikonų kandidatas, bet pasak korespondentų, po šių rezultatų kova dėl galimybės dalyvauti prezidento rinkimuose gali pasidaryti ilga ir sunki.

Kiti respublikonų kandidatai, buvęs Pensilvanijos senatorius Rickas Santorumas ir Teksaso valstijos atstovas Ronas Paulas stipriai atsilieka. Pietų Karolinos valstijoje už juos balsavo atitinkamai 17 ir 13 proc. rinkėjų.

1,1 proc. Pietų Karolinos balsų atiteko juodaodžiam verslininkui Hermanui Cainui, kuris jau pasitraukė iš varžybų, bet liko įregistruotas šios valstijos pirminiuose rinkimuose.

Dar 0,7 proc. balsų atiteko kitiems kandidatams.

JAV respublikonai dar nėra išrinkę savo bendro kandidato į prezidentus.

Pergalė pirmajame balsavime Ajovoje, kuris įvyko sausio 3 dieną, galiausiai buvo skirta R. Santorumui, nors iš pradžių buvo manoma, kad jį laimėjo M. Romney. Pastarasis kiek vėliau laimėjo antrąjį balsavimą, kuris įvyko Naujajame Hampšyre.

M. Romney turi pinigų ir išplėtotą jį remiančių aktyvistų tinklą, bet neišsisklaido tam tikras įtarumas dėl jo mormonų tikėjimo ir dėl to, ar jis pakankamai konservatyvus.