„Manau, kad mums itin svarbu aprūpinti Ukrainą ginkluote; manau, kad ginklai (Kijevui) išties būtini. Ši sąlyga būtina, siekiant neleisti (Rusijos prezidentui Vladimirui) Putinui toliau skverbtis į kaimyninės šalies teritoriją“, – senatorius sakė per spaudos konferenciją Kijeve.

Pasak J. McCaino, Ukrainoje šiuo metu kariaujama „XX amžiaus ginklais prieš XXI amžiaus ginklus“. Jis pabrėžė, kad JAV Senatas palaiko požiūrį, kad Ukrainą būtina aprūpinti ginamąja ginkluote, bet galutinis sprendimas priklauso prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai) ir jo administracijai.

J. McCainas sakė, kad respublikonų senatoriai toliau reikalaus priimti sprendimą dėl Ukrainos aprūpinimo ginamąja ginkluote.

Rusijos politikai ir Gynybos ministerija anksčiau ne kartą neigė, kad šalies ginkluotosios pajėgos dalyvauja separatistiniame konflikte Rytų Ukrainoje, nors Kijevas ir Vakarų šalys tvirtina priešingai ir pateikia įrodymų.

Ukrainos premjeras giria JAV ir smerkia Rusiją

Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas šeštadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos yra kovos už jo šalies nepriklausomybę lyderės, taip pat vėl griežtai sukritikavo Rusiją.

Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime sakoma, kad per šeštadienį vykusį susitikimą su JAV respublikonu senatoriumi Johnu MacCainu (Džonu Makeinu) A.Jaceniukas pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos yra „tarptautinės lyderės kovoje už Ukrainos nepriklausomybę“.

„Mes tai labai vertiname ir tikimės jūsų palaikymo“, – pridūrė premjeras.

A. Jaceniukas taip pat komentavo pastaruoju metu Rusijos prezidento Vladimiro Putino išsakytus pareiškimus apie padėtį Ukrainoje ir Maskvos vaidmenį separatistiniame konflikte Rytų Ukrainoje.
Rusija turi sumokėti už neteisėtą Krymo aneksiją ir invaziją į Donecką bei Luhanską. Rusija privalo veikti kaip dera šaliai, kuri yra Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nuolatinė narė, o ne pažeidinėti tarptautinius įstatymus ir kelti pavojų visam pasauliui“, – pabrėžė A. Jaceniukas.
„Mes esame skirtingos tautos ir skirtingos valstybės“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (763)