J. Sullivanas „perdavė tvirtą paramą Lenkijai [Baltarusijos prezidento Aliaksandro] Lukašenkos režimo veiksmų, sukūrusių migracijos krizę, akivaizdoje“, nurodoma Baltųjų rūmų pranešime.

J. Bideno patarėjas per pokalbį su Lenkijos nacionalinio saugumo biuro vadovu Pawelu Solochu taip pat akcentavo „tvirtą dvišalį bendradarbiavimą gynybos klausimais ir pasveikino nuolatines pastangas stiprinti NATO atgrasymo poziciją“, sakoma pareiškime.

„Jie taip pat apsikeitė nuomonėmis apie Rusijos karinę veiklą netoli Ukrainos“, – priduriama jame.

Lenkija kaltina Baltarusiją sąmoningai kurstant politinę ir žmogaus teisių krizę, viliojant migrantus, daugiausia iš Artimųjų Rytų, pažadu lengvai patekti į Lenkiją ir Europos Sąjungą.

Baltarusija tai neigia, o Lenkija tvirtina, kad Minsko sąjungininkė Maskva taip pat įsitraukusi į mėginimą destabilizuoti Europos Sąjungą. Rusija tai neigia.

Tarptautinė žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) trečiadienį pareiškė, kad Baltarusijos pasieniečiai gali būti kalti dėl migrantų kankinimo pasienyje su Lenkija, ir pridūrė, kad abi šalys įvykdė „rimtų žmogaus teisių pažeidimų“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją