„Esame susirūpinę dėl pranešimų apie šį susitikimą ir jo siunčiamo signalo“, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as.

„Ši administracija nepareikš jokios paramos pastangoms normalizuoti ar reabilituoti Basharą al Assadą, kuris yra žiaurus diktatorius“, – sakė N. Price'as, nevadindamas jo prezidentu.

JAE diplomatijos vadovas Abdullah bin Zayedas Al Nahyanas antradienį Damaske susitiko su Sirijos prezidentu. Tai buvo pirmas tokio rango JAE pareigūnų vizitas Sirijoje nuo karo šioje šalyje pradžios prieš 10 metų.

Jis įvyko praėjus mėnesiui po to, kai JAE užsienio reikalų ministras lankėsi Vašingtone, kur vyko trišalės derybos su Izraeliu.

N. Price'as nenurodė, ar Jungtinės Valstijos perdavė savo susirūpinimą JAE, tačiau sakė, kad Vašingtonas „nebuvo nustebintas“, o tai rodytų, kad šis klausimas buvo aptartas iš anksto.

JAE ministro vizitas laikomas regiono pastangų nutraukti B. al Assado diplomatinę izoliaciją ženklu, Sirijai grumiantis su didėjančia ekonomine krize, nulemta ilgų konflikto metų ir padidinta Vakarų sankcijų.

JAV prezidento Joe Bideno administracija yra sakiusi, kad daugiausia dėmesio skiria humanitarinei pagalbai.

Tačiau N. Price'as sakė, kad apie B. al Assado legimitizavimą nekalbama.

„Mūsų pozicija nepasikeitė, ir Basharas al Assadas tikrai nepasakė nieko, kas reabilituotų jo įvaizdį arba leistų manyti, kad jis ar jo režimas keičiasi“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)