„Svarstoma galimybė D. Trumpui liepą surengti vizitą į Turkiją“, - interviu Japonijos laikraščiui „Nikkei“ sakė R. T. Erdoganas.

Turkijos lyderis taip pat išreiškė viltį, kad planuojamas jo ir D. Trumpo susitikimas Osakoje penktadienį ir šeštadienį vyksiančio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) forumo kuluaruose padės sustiprinti Ankaros ir Vašingtono bendradarbiavimą.

„Manau, mano susitikimas su JAV prezidentu D. Trumpu per G-20 forumą padės rasti išeitį iš aklavietės mūsų dvišaliuose santykiuose ir sustiprins mūsų bendradarbiavimą“, – sakė R. T. Erdoganas.

Įtampa JAV ir Turkijos santykiuose paaštrėjo dėl Ankaros sprendimo įsigyti rusiškų oro erdvės gynybos sistemų S-400.

Vašingtonas sako, kad rusiškų raketų sistemų buvimas Turkijoje keltų grėsmę Vakarų karinėms sistemoms ir galėtų sutrukdyti Turkijai dalyvauti naikintuvų F-35 programoje. JAV pagrasino imtis prieš Turkiją sankcijų, jei šalis įsigis šių sistemų.

Ankara savo ruožtu atmeta JAV spaudimą ir sako, kad klausimas dėl rusiškų raketų sistemų įsigijimo yra „uždarytas“.

R. T. Erdoganas pabrėžė, kad iš paties D. Trumpo „nieko negirdėjo apie sankcijas“ Turkijai.

„Mes jau sumokėjome jiems 1,25 mlrd. dolerių (1,09 mlrd. eurų) už F-35. Jeigu jie iš tikrųjų žengs šį neteisingą žingsnį, kreipsimės į tarptautinį arbitražą ir sieksime, kad jie bent jau grąžintų mums pinigus“, – sakė R. T. Erdoganas.

Turkijos prezidentas anksčiau pareiškė, kad Ankara pirmųjų rusiškų oro erdvės gynybos sistemų S-400 tikisi sulaukti pirmoje liepos pusėje.