Šis iškilmingas renginys, neoficialiai pramintas "nuobodžiu šokių vakaru", yra didžiausias per metus Vašingtono žiniasklaidai organizuojamas socialinis renginys, suteikiantis prezidentams galimybę pademonstruoti savo linksmąją pusę.

"Neketinu pulti nei vieno respublikonų kandidato", - B.Obama sakė renginyje, kuriame dalyvavo 2 tūkst. žurnalistų ir garsenybių.

"Paimkime kad ir Mittą Romney - jis ir aš išties turime daug bendra. Abu laikome žmonas savo geresnėmis pusėmis, o Amerikos žmonės su tuo sutinka įžeidžiamu lygiu", - juokavo prezidentas, turėdamas omenyje, kad abiejų politikų žmonos, kaip rodo nacionalinės apklausos, yra populiaresnės už juos pačius.

"Abu turime Harvardo diplomus. Aš turiu vieną, o jis - du. Koks snobas", - tęsė B.Obama.

B.Obamai, kuris siekia būti perrinktas ateinantį lapkritį, tikriausia teks susigrumti su milijonieriumi M.Romney, buvusiu Masačusetso gubernatoriumi.

Prezidentas juokavo, kad prabangi Vašingtone esančio viešbučio "Hilton" pokylių salė, kurioje vyko šis renginys, yra "tai, ką Mittas Romney vadina remontėliu", pašiepdamas vienų šio respublikono namų Kalifornijoje didelio masto pertvarkymo projektą.

B.Obama sakė tikėjęsis, kad rinkimų kampanija bus įtempta, tačiau pareiškė, kad vienas jo priešininko politinės reklamos vaizdo įrašas peržengė ribas.

Tuo metu buvo parodytas netikras neigiamos politinės reklamos klipas - kartu su vienu televizijos reportažu, kuriame M.Romney ginėsi nuo kritikos, kad jis uždarė savo šeimos šunį Seamusą dėžėje ir pritvirtino ją ant automobilio stogo per vieną šeimos atostogų išvyką 1983 metais.

Klipe taip pat buvo rodomos B.Obamos šeimos šuns Bo nuotraukos, kuriose augintinis matomas nelaimingas, nes yra pakliuvęs į " europietiško stiliaus šuniško socializmo" nelaisvę. Balsas už kadro pareiškė: "Amerikos šunys negali sau leisti dar ketverių Obamos metų. Jiems tai atitinka 28 (žmogaus gyvenimo) metus."

B.Obama taip pat priminė, kaip jis prieš ketverius metus buvo įsitraukęs į įnirtingą rinkiminę kovą su Hillary Clinton, dabartine JAV valstybės sekretore, dėl Demokratų partijos kandidato statuso, ruošiantis šalies prezidento rinkimams.

"Ji nesiliauja siuntinėjusi man girtas žinutes iš Kartachenos", - pareiškė jis, turėdamas omenyje neseniai vykusį jųdviejų dalyvavimą Amerikos šalių viršūnių susitikimą šiame Kolumbijos mieste.

B.Obama savo kalbą baigė užuominomis apie neseniai kilusį skandalą dėl Slaptosios tarnybos agentų, kurie esą lėbavo su prostitutėmis Kolumbijoje prieš JAV prezidento viešnagę.

"Esu paruošęs daugiau medžiagos, tačiau turiu laiku parsiųsti Slaptąją tarnybą namo, kol neįsigaliojo draudimas išeiti jiems iš namų", - pasakė jis.

Pernai per analogišką renginį prezidento pašaipų taikiniu tapo JAV nekilnojamojo turto magnatas Donaldas Trumpas, esą planavęs kandidatuoti šalies vadovo rinkimuose. Tąsyk vakarienė su žurnalistais vyko prieš paskelbiant, jog per JAV specialiųjų pajėgų operaciją buvo nukautas tarptautinio teroristų tinklo "al Qaeda" vadovas Osama bin Ladenas.

"Pernai šiuo metu, tokį patį savaitgalį, mes pagaliau įvykdėme teisingumą vienam iš liūdniausiai pagarsėjusių asmenų pasaulyje", - šįkart pažymėjo B.Obama.

Per šią vakarienę svečius linksminęs kviestinis televizijos komikas Jimmy Kimmelis iškart paklausė: "Kuris bus šiais metais?"

"Žinote, žmonėms, tokiems kaip prezidentas Obama, žinau vieną terminą - bet galbūt ne du terminus", - pridūrė jis.

Tarp vakarienės dalyvių buvo Holivudo režisierius Stevenas Spielbergas, aktoriai George'as Clooney, Sigourney Weaver, Claire Danes, Kevinas Spacey, Eva Longoria, Reese Witherspoon ir Pierce'as Brosnanas.

Aktorę Goldie Hawn lydėjo televizijos CNN pokalbių laidų vedėjas Piersas Morganas.

Prie to paties stalo buvo susodintos televizijos realybės šou žvaigždutė Kim Kardashian ir skandalingoji aktorė Lindsay Lohan.

Per šią labdaringą vakarienę surinktos lėšos skiriamos žurnalistikos studijų stipendijoms ir apdovanojimams nusipelniusiems šioje profesijos atstovams.

Asociacija, kuri buvo įkurta 1914 metais, atlieka tarpininkės vaidmenį tarp žiniasklaidos ir prezidento. Jos iškilmingose vakarienėse dalyvaudavo visi prezidentai, pradeda Calvinu Coolidge'u.