Raketa, nešusi kovinės galvutės maketą, buvo paleista iš pasinėrusio „Ohio“ klasės povandeninio laivo „USS Maine“, tuo metu buvusio Vakarų bandymų poligono akvatorijoje netoli Kalifornijos krantų.

Kovinės galvutės maketas sėkmingai pasiekė už daugiau kaip 11 tūkst. km esantį sąlyginį taikinį į rytus nuo Guamo salos Ramiojo vandenyno vakarinėje dalyje.

„Pagrindinis bandymo tikslas – įvertinti ir pademonstruoti SSBN [balistinėmis raketomis apginkluoto povandeninio laivo] strateginės ginkluotės sistemos ir įgulos parengtį prieš operatyvinį dislokavimą perkrovus povandeninio laivo branduolinį kurą“, – sakoma JAV karinių jūrų pajėgų pranešime.

„Šis raketos bandymas buvo surengtas ne atsakant į kokius nors įvykius pasaulyje arba siekiant pademonstruoti galią, – pridūrė karinis laivynas. – Bandomieji paleidimai planuojami ne vienus metus.“

„Patikimas ir veiksmingas branduolinis atgrasymas reikalingas mūsų nacionaliniam ir JAV sąjungininkų saugumui. Atgrasymas išlieka XXI amžiaus nacionalinio saugumo politikos kertinis akmuo“, – sakoma pranešime.

Kaip nurodo Pentagonas, raketų „Trident II“ naudojimo laikotarpis, turėjęs pasibaigti iki 2024 metų, neseniai buvo pratęstas iki šio 5-ojo dešimtmečio. Be kita ko, pastarieji šio tipo raketų bandymai buvo vykdomi siekiant įvertinti naujausios modifikacijos „Trident II“ patikimumą.

Nuo 1989 metų, kai šios raketos buvo priimtos į ginkluotę, buvo atlikti 177 jų bandomieji paleidimai.