Pareigūnai atidarė specialią telefono liniją žmonėms, norintiems pranešti apie dingusius draugus bei artimuosius. Buvo sulaukta dešimčių skambučių, o beveik visi žmonės, dėl kurių buvo kreiptasi, jau surasti, nurodė pareigūnai. Jie nepatikslino, kiek dar žmonių šiuo metu laikomi dingusiais.

„Manau, galima sakyti, kad paieškos artėja prie pabaigos, – sakė Sevyro apygardos meras Larry Watersas. – Tikimės, kad daugiau aukų neberasime.“

Jis nurodė, kad paieškas ketinama oficialiai užbaigti penktadienį.

Beveik parą merkęs lietus trečiadienį padėjo nuslopinti gaisrus, tačiau ugniagesiai įspėja žmones neprarasti budrumo, nes po kelis mėnesius trukusios sausros žemė vis dar yra labai sausa, todėl gaisrai vėl gali atsinaujinti.

Pirmadienį Didžiųjų Dulsvųjų Kalnų nacionaliniame parke įsiplieskęs gaisras, kurį greičiausiai sukėlė žmogus, greitai išplito į turistų gausiai lankomą Gatlinbergo miestą, o siautę uraganiniai vėjai išrovė daug medžių, nuvertė ne vieną elektros stulpą ir visomis kryptimis nešiojo įkaitusias žarijas.

Iš Gatlinbergo miesto buvo evakuota daugiau kaip 14 tūkst. gyventojų bei turistų. Paprastai žmonių pilnas miestas vis dar yra ištuštėjęs.

Visoje Sevyro apygardoje liepsnos nuniokojo mažiausiai 700 pastatų.

Didžiųjų Dulsvųjų Kalnų nacionalinio parko vyresnysis inspektorius Cassiusas Cashas sakė, kad gaisrai „galėjo būti sukelti žmogaus“. Tačiau jis atsisakė pateikti daugiau detalių, nurodęs, kad vyksta tyrimas.

Labiausiai lankomame šalies nacionaliniame parke išdegė apie 4 tūkst. hektarų teritorijos. Dar 2,4 tūkst. hektarų teritorijos išdegė už parko ribų.