Šie incidentai pareikalavo gyvybių Naujajame Džersyje, Pietų Karolinoje, Džordžijoje, Ohajuje ir Minesotoje.

Per juos iš viso žuvo 12 žmonių, o dar mažiausiai 49 nukentėjo.

Pasak policijos, Naujojo Džersio Kamdeno mieste šeštadienio vakarą nuaidėjus šūviams per namų vakarėlį žuvo du žmonės, o dar mažiausiai 12 buvo sužeisti.

Pietų Karolinoje per koncertą buvo nužudyta viena 14 metų mergaitė, o dar 14 žmonių buvo sužeisti.

Tuo metu Džordžijoje Atlantos policija anksti sekmadienį rado tris nušautus žmones, reaguodama į pranešimą apie šaudymą. Visų trijų žmonių mirtis buvo konstatuota vietoje, informavo amerikiečių žiniasklaida.

Ohajuje sekmadienio paryčiais prie baro Jangstauno mieste žuvo trys žmonės ir dar aštuoni nukentėjo, o Kolambuse per ataką parke buvo nužudyta 16-metė paauglė ir nukentėjo dar septyni asmenys.

Žmonių buvo nušauta ir Mineapolio Minesotos mieste per incidentą, įvykusį vakarą prieš sekmadienį surengtą George'o Floydo – praėjusių metų pavasarį baltaodžio buvusio policininko nužudyto juodaodžio – šalininkų ir artimųjų eiseną, skirtą jo žūties metinėms paminėti.

Vienas žmogus žuvo ir dar aštuoni buvo sužeisti, o vienas iš nukentėjusiųjų buvo kritinės būklės.

Kaip naujienų agentūrai AFP pranešė Mineapolio policija, per šaudynes buvo sulaikytas vienas įtariamasis, o kitas žuvo.

Pastaraisiais mėnesiais šalyje buvo įvykdyta virtinė masinių šaudynių tokiose vietose kaip siuntų tarnybos „FedEx“ kompleksas Indianapolyje, biurų pastatas Kalifornijoje, maisto prekių parduotuvė Kolorado valstijos Boulderyje, taip pat po kelių savaičių vykęs gimtadienio vakarėlis toje pačioje valstijoje bei keli SPA centrai Atlantoje.

J. Bidenas ėmėsi šešių prezidento įgaliojimais pagrįstų priemonių krizei sušvelninti, įskaitant siūlomą taisyklę, uždraudžiančią savadarbius „ginklus vaiduoklius“, taip pat papildomą paramą agentūroms, kovojančioms su smurtu bendruomenėse.

Be masinių šaudynių, Jungtinėse Valstijose pernai padaugėjo smurto panaudojant šaunamuosius ginklus incidentų, įskaitant mažesnį rezonansą sukeliančius incidentus, neretai susijusius su atskirų šeimų nariais ar pažįstamais.

Ginklų pardavimai šoktelėjo prasidėjus COVID-19 pandemijai. Apskritai 2020-ieji JAV buvo vieni smurtingiausių metų per pastaruosius kelis dešimtmečius.

Lig šiol šiemet Jungtinėse Valstijose įvyko mažiausiai 200 masinių šaudynių, rodo pelno nesiekiančios tyrimų organizacijos „Gun Violence Archive“ duomenys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)