Pasak jo, amerikietis Kevinas Kingas ir australas Timothy Weeksas nusileido JAV oro pajėgų bazėje Ramšteine Vokietijos vakaruose ir pasiliks netoliese „įvertinimo ir reintegracijos laikotarpiui“.

Anksčiau šią savaitę trys Kabulo vyriausybės paleisti aukšto rango talibai buvo iškeisti į šiuos du Talibano įkaitus.

K. Kingą ir T. Weeksą – Amerikos universiteto Kabule dėstytojus – Afganistano sostinės centre 2016-ųjų rugpjūtį pagrobė ginkluoti asmenys, dėvėję kariškas uniformas.

Amerikiečių ambasadorius Vokietijoje Richardas Grenellas televizijai „Fox News“ sakė, kad pasitiko buvusius įkaitus jiems išlipant iš lėktuvo ir įteikė K. Kingui JAV vėliavą.

„Tai yra vienas iš emocingiausių mano daromų dalykų – atstovauti (JAV prezidentui Donaldui Trumpui) ir Amerikos žmonėms, taip pat sulaukti tokios akimirkos, kai pasitinku išlaisvintą įkaitą ir sakau jam: „Niekada apie jus nepamiršome“, – pareiškė R. Grenellas.

Jis pridūrė, kad apsikeitimas yra „diplomatijos galios“ ženklas, ir padėkojo Afganistano vyriausybei už jos vaidmenį iškeičiant įkaitus į tris aukšto rango sukilėlius.

„Mes juos susigrąžinome!“ – vėliau ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Trumpas.

Vašingtonas, Kabulas ir Talibano vadeivos pasveikino apsikeitimą kaip svarbų žingsnį taikos deryboms karo nuniokotame Afganistane.

Vienas iš paleistų sukilėlių yra Talibano lyderio pavaduotojo jaunesnysis brolis Anasas Haqqani.