Japonija nusipirks iki 73 „Raytheon“ įmonės pagamintų „SM-3 Block IIA“ raketų, kurios yra paleidžiamos iš laive įtaisytos „Aegis“ sistemos. Jos skirtos atskrendančioms balistinėms raketoms atmušti, skelbė Pentagono atstovai.

Šiaurės Korėja šiuo metu plečia savo puolamųjų raketų pajėgumą, per pastaruosius dvejus metus šalis įrodė galinti paleisti ir vidutinio, ir ilgojo nuotolio balistines raketas, kurios gali būti ir branduolinės.

Jomis šalis gali smogti ir Japonijai, ir JAV. Šį mėnesį Pchenjanas įgyvendino septynis trumpojo nuotolio balistinių raketų testus, mažiausiai viena raketa nuskrido tiek toli, kad, paaiškėjo, galėtų pasiekti Japoniją.

Pentagonas taip pat patvirtino naujus ginkluotės pardavimus Vengrijai, Pietų Korėjai, Lietuvai, Danijai, visi kartu jie verti dar 943 milijonų dolerių. Vengrija įsigis pažangių vidutinio nuotolio 180 AIM-120C-7 raketų „oras–oras“, taip pat pagamintų „Raytheon“. Danija pirks žemo dažnio sonarinių sistemų iš „Lockheed Martin“, Lietuva – 500 šarvuotųjų visureigių, o Pietų Korėja – 31 lengvąją torpedą.